Padel gör premiär i Marbella

________________________________________

Företagsevenemanget Marbella Business Weekend arrangeras för andra året i rad där evenemanget MPC Stjärntennis och MPC Stjärngolf ingår. Det är nu klart att evenemanget byggs på genom att även innefatta Padeltennis

En växande sport

Padeltennis har i många år varit en stor sport i Spanien, Frankrike, Italien. Störst är det dock i Sydamerika där det bara i Argentina är över 4 miljoner utövare. I Europa är det Spanien som är störst med drygt 2,4 miljoner utövare. VM arrangeras vartannat år och har totalt 19 medlemsländer i internationella förbundet.

  • Känns som ett naturligt steg för oss att bygga på med Padeltennis ställt till hur mycket det växer i Sverige, hur stort det är i Spanien och att det är social sport som stämmer väl in i vår målgrupp och profil för evenemanget, säger Marcus Palmquist, CEO Partner MPC AB. 

Padel spelas på en 10 X 20 meter stor plan som har 3 meter höga väggar runt planen som får användas vid spel. Den senaste trenden är att väggarna är av glas. Planen delas på mitten av ett nät, och man spelar alltid dubbel. Spelet är en blandning av tennis och squash, men är mycket lättare att lära sig. Bland annat är det inte någon krånglig serve i padel. Det behövs inte mycket förkunskaper för att komma igång. det gör att alla kan spela padel oavsett ålder och kön. Padel är en mycket social sport, då man alltid spelar dubbel.

Högklassig arena

Tävlingen blir en del av MPC Stjärntennis där Padeltennis blir en klass för sig. Arenan som allt avgörs på blir högklassiga Puente Romano Tennis Club som är en del av det femstjärniga hotellet Puente Romano Beach Resort, arenan invigdes 1979 under ledning av tennislegenden Björn Borg. Därefter Wimbledonmästaren Manuel Santana tog över ledningen av klubben från 1983 till 1998. Klubben är ansluten med ATP och har varit värd för många välkända internationella turneringar, i närvaro av legender som Boris Becker, John McEnroe, Serena Williams och Henri Leconte.

Marbella Business Weekend

Evenemangsbyrån MPC AB arrangerar för andra året i rad Marbella Business Weekend vilket är ett koncept för handplockade företag. Evenemanget ska ge en unik möjlighet att nätverka med en inramning utöver det vanliga. Marbella Business Weekend innefatta företagsträffar, företags- och kändisgolfen MPC Stjärngolf och MPC Stjärntennis. Utöver detta ges möjligheter till konferens, studiebesök, kringaktiviteter med mera. I första hand riktar sig evenemanget till företag och företagare i Sverige och Spanien men det kommer även att innefatta deltagare från andra länder där det redan är ett par företag från Luxemburg anmälda.

– Vi började vår satsning i Marbella år 2014 genom vår företags- och kändisgolf MPC Stjärngolf. Konceptet utökades förra året genom Marbella Business Weekend där MPC Stjärntennis hade premiär. Genom att nu utöka med Padeltennis får vi en än starkare produkt där nytta med nöje kan kombineras på optimalt sätt, säger Marcus

Marbella Business Weekend arrangeras 6 – 9 oktober och MPC Stjärntennis avgörs lördagen den 8 oktober på Puente Romano Tennis Club

Business Weekend

Följ med på en unik business weekend där högklassig golf och tennis kombineras med exklusivt nätverkande.

MPC AB    BIRGER JARLSGATAN 18 A, 3 TR    SE-114 34 STOCKHOLM
TEL +46 (0)8-452 22 30    INFO@MPCAB.SE